Nominaties gevraagd voor 10 jonge, Leidse monumenten

De Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL) en de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) in samenwerking met de gemeente Leiden, vragen extra aandacht voor jonge, Leidse monumenten uit de periode vanaf 1940. Naast de historische gebouwen uit de Sleutelstad zijn er ook diverse bijzondere bouwwerken uit een recenter verleden, die in het kader van de Monumentenwet hiervoor in aanmerking zouden kunnen komen. De verkiezing zal plaatsvinden tijdens de Open Monumentendagen, op 10 en 11 september dit jaar. Iedereen mag meedoen met de nominatie van architectonisch waardevolle woningen en/of woongebouwen. Voorwaarde is wel, dat de eigenaren geen bezwaar hebben tegen deelname van hun panden aan de verkiezing. De uiteindelijk geselecteerde tien gebouwen zullen door STIEL en HVOL worden beschreven en aan de Leidenaren worden gepresenteerd, onder andere via de websites van de beide organisaties, de gemeentelijke website van Leiden Monumentenstad en via de boekjes die ter gelegenheid van Open Monumentendag verschijnen.

Suggesties kunnen tot uiterlijk 25 juni worden gezonden naar Miep Smitsloo, Secretaris van de HVOL, Postbus 917, 2300 AX Leiden, of per e-mail naar miepsmitsloo@planet.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×