Vrijdag en zaterdag kunnen Leidse honingtaartenbakkers hun eigen baksels inleveren bij de Leidse Imkervereniging die met een honingtaartenwedstrijd haar eeuwfeest viert. Er zijn drie prijzen te winnen. (Foto: PR).

Leidse Imkervereniging viert eeuwfeest

De Leidse imkervereniging bestaat dit jaar precies 100 jaar. Om dat eeuwfeest te vieren wordt er vrijdagavond een honingtaarten-bakwedstrijd gehouden in het parkje aan de Zoeterwoudse Singel tegenover het Plantsoen. Iedereen die (lekker) kan bakken is vrijdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur welkom om naar de Zoeterwoudse Singel te komen om een zelfgebakken taart in te leveren.

Dat kan ook nog op zaterdag 11 juni tijdens de bijenmarkt. Dat moet dan wel voor 14.30 uur want om 15.00 uur zal een jury de taarten keuren. Vervolgens worden om 16.00 uur prijzen uitgereikt voor de leukste en lekkerste honingtaarten. Burgemeester Lenferink zal de bijenmarkt om 10.00 uur openen.

De Leidse Bijenmarkt trekt elk jaar vele duizenden bezoekers en is sinds de jaren 70 een terugkerend evenement in Leiden. Imkers uit Leiden en omgeving presenteren hun werk en producten, samen met natuur- en milieuorganisaties en ambachten zoals mandenmakers, kaarsenmakers en pottenbakkers.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×