Honderden handtekeningen tegen bouw moskee

Een groep verontruste inwoners van Leiden voert actie tegen de bouw van een moskee aan de Ter Haarkade in Leiden Zuid-West. Een van de initiatiefnemers, de heer C. Bakker, hoopt dat de gemeenteraad gevoelig zal zijn voor het protest als over een maand honderden handtekeningen worden aangeboden. Bakker: “We hebben nu 750 flyers verspreid in het Haagwegkwartier en naar aanleiding daarvan hebben al 235 mensen onze petitie tegen de komst van het islamitische gebedshuis getekend. Daarmee gaan we toch een duidelijk signaal afgeven.” Ook heeft het burgerplatform zoals Bakker het zelf noemt de website Mosk-Nee.nl in het leven geroepen.

Bakker en de zijnen vrezen dat de nieuwe moskee voor allerlei problemen in de wijk gaat zorgen. “Geluidsoverlast wegens oproep tot gebed, parkeer-en verkeersproblematiek in de wijk, waardedaling van de omliggende huizen en een aantrekkende werking op immigranten uit islamitische landen. Bovendien worden er standpunten uitgedragen die niet passen bij onze tolerante samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van vrouwen-en homorechten.”

Naast de bouw van de nieuwe moskee in Leiden Zuid-West heeft Bakker een ‘hoger doel’ voor ogen. “We zijn sowieso tegen de bouw van moskeën in Leiden. We hebben er nu drie en dat is al veel te veel. Als we elke islamitische stroming een moskee moeten geven, kunnen we nog wel even doorbouwen.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×