Een van de foto's uit het boek: de schoenmaker, foto: LAFV.

Leids Vakwerk in beeld gebracht

Op donderdag 16 juni zal Dhr. Gerard van Hees, voorzitter van de Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL) het eerste exemplaar van het boek ‘Leids Vakwerk – ambacht in bedrijf’ in ontvangst nemen. Het boek vestigt de aandacht op de bedrijvigheid van de huidige ambachtslieden in de Sleutelstad en werd samengesteld door de STAL (Stichting Levend Ambacht Leiden, het LAFV (Leidse Amateur Fotografen Vereniging), de drukkerijen Mostert en Nautilus en uitgeverij Ginkgo. Na de intreding van de industrialisatie, zijn bepaalde beroepen en kleine bedrijven met handwerk gebleven. Ook nu nog zijn in Leiden e.o. nog vele tientallen ambachtslieden, zowel mannen als vrouwen, dagelijks in hun kleine werkplaats of eenmansbedrijf werkzaam. Zij vervaardigen kwaliteitsproducten op kleine schaal, soms op maat gemaakt of naar speciale orders van een klant. In het boekwerk komen deze vakmensen in beeld.

‘Leids Vakwerk – ambacht in bedrijf’ uitgeverij: Ginkgo ISBN 978-90-71256-00-4 kost  €15,-

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×