Politie jaagt op Leidse pyromaan

De politie is een grootscheeps onderzoek begonnen naar een serie brandstichtingen die vannacht in de Merenwijk en het centrum zijn gepleegd. Rond 3.00 uur werd een bromfiets in brand gestoken die tegen de gevel van de flat aan het Parkzicht stond, enkele minuten later brandden bij de Zijldonk vijf auto’s uit en raakten verschillende auto’s die in de buurt stonden beschadigd. Bij de Havikshorst brandden drie auto’s uit. Ook daar liepen andere auto’s schade op door de brand. Een vierde melding was voor een brand bij de Kiekendiefhorst. Daar stond een motorfiets vlak onder de galerij van de flat in brand. Deze brand werd geblust door agenten die snel ter plaatse waren.

Even na 07.00 uur werd wederom brand gemeld. Op de Nonnensteeg ter hoogte van de universiteit stond een auto in brand. Niet lang daarna werd op de Langebrug ook brand gesticht. Een motorfiets die onder een carpoort stond ging in de fix en ook een grote vuilzak met bouwmaterialen werd in brand gestoken.

De politie heeft bij de zoekactie naar de dader(s) onder meer een politie-helikopter ingezet. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-88 44. Ook mensen die foto of videomateriaal hebben van de branden worden verzocht dit met de politie te delen. Foto’s kunnen worden gestuurd naar bureaucommunicatie@hollands-midden.politie.nl en videoopnames kunnen worden upgeload via www.nationale-recherche.nl/upload

Naast de materiële schade die door de branden is veroorzaakt, zijn ook enkele bewoners door de rook in de problemen gekomen. Bij de brand aan het Parkzicht ontstond schade aan de buitenmuur en een balkon en kwam er ook rook de woningen binnen. Een bewoonster moest door de ambulance worden nagekeken in verband met ademhalings-problemen. Twee bewoners van de Langebrug kregen ook rook binnen en moesten worden nagekeken vanwege het inademen van rook.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×