Veel bezoekers kasteel Endegeest tijdens Tweede Pinksterdag

Vandaag was het terrein rondom kasteel Endegeest bevolkt met vele belangstellenden die eens een kijkje kwamen nemen achter de anders zo gesloten deuren van dit imposante bouwwerk. De rondleidingen, die gegeven werden door gidsen in historische kostuums, waren totaal volgeboekt en veel bezoekers zullen moeten wachten op de Open Monumentendagen om daadwerkelijk naar binnen te kunnen. De gidsen verhaalden over de periode rond 1730, toen het kasteel gebouwd werd op het grote landgoed, dat nu in gebruik is van GGZ Rivierduinen. Mogelijk ontstond het kasteel uit een van de grotere, middeleeuwse ontginningsboerderijen, die langs de kuststrook vaak op een oude strandwal of geest gebouwd werden. Vandaar ook de naam Endegeest, die letterlijk ‘aan het einde van de geestgronden’ betekent. In de jaren 1990-1993 werd het kasteel gerestaureerd. Voor de kinderen was een spannende speurtocht georganiseerd en zij konden meedoen met 18e eeuwse spelletjes. Meer info: www.kasteelendegeest.nl (Foto’s: Jacqueline Borg)

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×