Leiden Marketing: "Cultuurmaand nu al groot succes"

Juni als dé Cultuurmaand Leiden slaat goed aan en loopt als een speer. “De evenementen worden goed bezocht en de sfeer in de stad Leiden is geweldig. Op naar week drie,” zo vat Leiden Marketing het samen nu de Cultuurmaand precies op de helft is. “We hebben net een geweldige tweede week achter de rug met bijvoorbeeld de primeur van de zomereditie van Stukafest. Maar liefst 300 bezoekers genoten van concerten in de tuinen van Leidse studentenhuizen. Ook Het VARA Leids Cabaret Festival was nagenoeg uitverkocht.”

Ook over de voorstelling ‘The big hole to which we shall return’ in de tuin van Museum De Lakenhal was volgens Leiden Marketing een enorm succes en heeft in juni 235 bezoekers getrokken. Tijdens het Pinksterweekend zijn er ruim 4000 bezoekers naar Muziek in de Leidse hofjes gekomen en het Indianenweekend in Museum Volkenkunde mocht 2000 bezoekers verwelkomen. Detzelfde aantal woonde naar schatting gisteravond de Poëziemanifestatie op en rond de Nieuwe Rijn bij.

In de derde week bereikt de Cultuurmaand Leiden een climax met het drukste weekend. Op 15 juni gaat de theatervoorstelling #Moes van de Veenfabriek in première. Twee weken lang is deze voorstelling te zien in Volkstuinencomplex Ons Buiten. Tijdens de Leids Film Festival Summer Special worden drie avonden achter elkaar de beste Spaanse films vertoond. Door de slechte weersverwachting is het festival wel naar binnen verplaatst. De films worden daardoor in de Pieterskerk zelf vertoond. Zaterdag speelt het carrilion in de stadhuistoren speciale bewerkingen van nummers uit de historie van 30 jaar Werfpop.

En hoewel Museum Boerhaave een onzekere toekomst tegemoet gaat wordt er dit weekend volop feest gevierd. Het museum is tachtig jaar geworden en is daarom het hele weekend gratis te bezoeken. Speciaal voor de verjaardag heeft Jeroen Hermkens een litho van het museum gemaakt en geeft hij een aantal masterclasses schilderen. Ook geeft het Leids Kamerkoor Lingua Musica een bijzonder concert op het water.

In de Leidse Schouwburg kan het publiek dit weekend een kijkje achter de schermen nemen tijdens de Nationale Monumenten Estafette. De interdisciplinaire muziektheatervoorstelling Medea, gespeeld door T.I.M.E. in samenwerking met de Veenfabriek, speelt dit weekend in de Stadsgehoorzaal Leiden.

Op zondag organiseert Het Gilde een speciale hofjeswandeling voor Cultuurmaand Leiden. Ook is er dan de Singelpromenade: een wandeling langs de groene Leidse singelrand. En op de langste dag van het jaar vind de traditionele Midzomernacht plaats in de Hortus Botanicus en wordt de stad aansluitend omgetoverd tot het grootste OpenluchtHotel ter wereld.

Op www.leiden.nl staat alle informatie en ook het volledige programma.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×