Feestelijke certificaatuitreiking laaggeletterden

Gisteren ontvingen bijna 100 deelnemers van de lees-, schrijf- en rekencursussen van ROC Leiden en ROC ID College in 13 gemeenten een bijzonder certificaat uit handen van burgemeesters en wethouders. De uitreiking van de welverdiende diploma’s werd georganiseerd door het project laaggeletterdheid “Maak een nieuwe start!”
Na de uitreiking werd een pittig spelletje Lingo gespeeld en naar een toneelvoorstelling gekeken. Ook werd een boekje gepresenteerd met gedichten van de deelnemers.
“Maak een nieuwe start!” onderneemt activiteiten om iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en rekenen te bereiken en hen te motiveren naar een cursus te gaan. In Nederland zijn er ongeveer 1½ miljoen mensen die daar moeite mee hebben; 10% van hen is tussen de 16 en 25 jaar. Voor aanmelding cursussen of informatie: 0800 023 4444. (Foto:PR.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×