Ernstige verkeershinder door afsluiting Gooimeerlaan en Schipholweg

Werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan die aanstaande maandag starten, zullen voor ernstige verkeershinder zorgen. Tot 4 juli is het kruispunt Gooimeerlaan-Willem de Zwijgerlaan dicht. Aansluitend is tussen 4 en 29 juli de Schipholweg afgesloten en komt de aansluiting van de Flemingstraat op de Willem de Zwijgerlaan te vervallen. De afsluiting van de Gooimeerlaan heeft vooral invloed op de bereikbaarheid van woningen en bedrijven in de Merenwijk en Groenoord Noord. Tijdens de twee weken durende afsluiting is voor automobilisten de IJsselmeerlaan de enige toegangsweg voor de Merenwijk en Groenoord Noord. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via andere routes die ter plekke worden aangegeven. Verkeer van en naar de Merenwijk en Groenoord Noord moet rekening houden met extra reistijd en omleidingen. Connexxion zet pendelbussen in op het traject Leiden Centraal – Leiden Merenwijk. In de periode waarin de Schipholweg is afgesloten van de Willem de Zwijgerlaan, kan het autoverkeer alleen van en naar Oegstgeest rijden. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de Schipholweg. Tussen 4 en 29 juli komt ook de aansluiting van de Flemingstraat op de Willem de Zwijgerlaan te vervallen. De wijk Nieuw Leyden is dan per auto alleen toegankelijk via de Maresingel. Vanaf de kruising met de Gooimeerlaan komt er een tijdelijke inrit voor de wijk Nieuw Leyden. Het verkeer kan de wijk uit via de Maresingel. De actuele verkeerssituatie en informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.leiden.nl/willemdezwijgerlaan

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×