Kinderen aan de slag als archeoloog bij Oudheden

In de zomervakantie kunnen kinderen bij het Rijksmuseum van Oudheden aan de slag als archeoloog. Ze kunnen zich dagelijks uitleven op een nagebouwde opgraving en een restauratieatelier, om in één dag een archeologendiploma te behalen. Daarnaast kunnen ze tijdens een speurtocht over de afdeling `Archeologie van Nederland’ bijzondere verhalen ontdekken over eeuwenoude archeologische voorwerpen uit alle delen van het land.
`Archeoloog in één dag’ zet kinderen van 7 tot en met 12 jaar) aan het werk in de setting van een archeologische opgraving en laat ze nadenken over vragen als: Wat is er zoal te vinden bij opgravingen in Nederland? en Welke gereedschappen gebruikt een archeoloog? Ze gaan met de handen in het zand aan de slag: op zoek naar hun eigen bodemschat zoals een stenen bijl uit de prehistorie. Ook kunnen de kinderen een kapotte schaal restaureren of middeleeuwse kralen beschilderen. Het museum is tussen 2 juli en 31 augustus elke dag open van 10 tot 17 uur en is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Op www.rmo.nl staat meer informatie.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×