D66 wil twee ton extra voor centrummanagement

Het kwam een beetje uit de lucht vallen afgelopen donderdag tijdens de vergadering van de raadscommissie Werk & Financiën, het voorstel van D66-raadslid Timo Gubbens om twee ton extra beschikbaar te stellen voor het Centrummanagement Leiden. Met dat geld zouden dan gerichte acties betaald kunnen worden om er voor te zorgen dat het winkelgebied aantrekkelijker wordt en bezoekers eerder en vaker terugkomen. Dat geld kan wat Gubbens betreft wel uit de concernreserve (de gemeentelijke spaarpot om tegenvallers op te vangen) gehaald worden.

Als concreet voorbeeld voor de besteding noemde Gubbens bijvoorbeeld een parkeer-app waarbij automobilisten al bij het naderen van de sleutelstad op hun mobieltje de beste route naar een vrije parkeerplaats te zien krijgen. Vooralsnog kreeg hij de handen niet op elkaar met zijn voorstel. Althans niet bij de overige partijen. Het centrummanagement is wel enthousiast over zo’n extra bijdrage, zo wist hij na overleg die organisatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×