Kringloopwinkel gaat uitbreiden in regio

Kringloopbedrijf Het Warenhuis van de Gevulei gaat mogelijk meer vestigingen openen. De kringloopwinkel dreigt in de problemen te komen door bezuinigingen op het participatiebudget. Daardoor valt er jaarlijks zo’n 250.000 euro aan loonkostensubsidies weg. De oplossing wordt gezocht in scherp kijken naar de (loon)kosten en het genereren van meer inkomsten. Wethouder Frank de Wit onderzoekt onder meer of er extra winkels geopend kunnen worden om zo een hogere omzet te halen. “Maar daar verwacht ik geen wonderen van. Met een omzet van 800.000 euro per jaar doet Het Warenhuis het al erg goed voor een kringloopbedrijf,” aldus de wethouder.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×