Museum, theater en bioscoop populairste culturele uitjes

Sinds maart dit jaar kunnen Leidenaren meepraten over cultuur in Leiden. Toen werd bij Scheltema de aftrap gegeven voor de stadbrede discussie cultuur071. Via onder meer Linkedin en twitter geven inwoners nog tot eind juni hun mening over het culturele aanbod in de stad. De input wordt gebruikt bij het opstellen van de nieuwe cultuurnota. Ook het LeidenPanel werd ingeschakeld. Ruim 500 mensen vulden de enquete in. Zaterdag 2 juli wordt in het stadhuis een presentatie gegeven over de tussenstand.

Uit de enquete die aan de leden van het LeidenPanel werd voorgelegd blijkt dat verreweg de meeste mensen hun culturele uitjes invullen met een bezoek aan een museum, theater of bioscoop. Informatie over het culturele aanbod wordt vooral via internet gezocht. Op hun wensenlijstje staan zaken als meer aanbod voor jongeren van 12 tot 17 jaar, kunst in de wijken en op straat, (pop)concerten en een grote bioscoop.

Als Leidenaren bezoek krijgen nemen ze die het liefst mee naar de historische binnenstad, de hofjes, een museum of een theatervoorstelling. Het stationsgebied en een aantal buitenwijken worden zorgvuldig gemeden.

Belangstellenden kunnen zich via cultuur071@leiden.nl aanmelden voor de presentatie op 2 juni. Die duurt van 15.00 tot 17.00 uur.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×