Parkwachters mogen blijven

De parkwachters die in dienst van de gemeente Leiden toezicht houden in de stadsparken mogen als het aan het college ligt blijven. Volgens burgemeester Lenferink is uit eerdere evaluaties gebleken dat hun aanwezigheid zin heeft. Vooral in preventieve zin. Bovendien kosten ze de gemeente niet veel geld. VVD-raadslid Zevenbergen stelde voor om ze af te schaffen. Volgens hem doen ze niet veel meer dan op bankjes zitten en hebben ze bovendien nauwelijks bevoegdheden. “Dat weten de onruststokers ook. Die trekken zich daarom niets van de parkwachters aan en lachen ze gewoon uit.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×