'Toezicht door Jongeren' verdwijnt

Het werkervaringsproject ‘Toezicht door Jongeren’ verdwijnt. Het college wil er vanaf omdat het effect ervan onmeetbaar klein is. Bovendien is het inmiddels een peperduur traject. Dat antwoordde burgemeester Lenferink afgelopen week op vragen van de PvdA die juist vroeg om het jongerentoezicht te handhaven. Het is volgens die partij goed voor de veiligheid en de ontwikkeling van de jongeren.

Volgens Lenferink heeft het project zichzelf overleefd en is het succes voorbij. “Er is bijna geen jongere meer te vinden die eraan mee wil doen. We hebben zelfs al jeugd uit Noordwijk over moeten vliegen. Bovendien is de begeleiding peperduur. Het gaat nog maar om een paar jongeren en die hebben wel volledige begeleiding nodig.” Met dat antwoord nam de PvdA genoegen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×