PvdA wil e-mails aan gemeente monitoren

Brieven die burgers aan de gemeente sturen worden sinds jaar en dag keurig centraal ingeboekt en verder verspreid op het stadhuis. Met e-mails gebeurt dat nog niet en omdat steeds vaker ook officiële zaken per e-mail worden afgehandeld, wil de PvdA dat ook daarvan goed wordt bijgehouden wat ermee gebeurt. Raadslid Tjeerd Scheffer vroeg daar afgelopen week om tijdens een vergadering van de gemeenteraad. De gemeente gaat ermee aan de slag, maar alleen voor wat betreft de officiële e-mailadressen waarop mensen de gemeente kunnen bereiken. Het is ondoenlijk om alle 1700 e-mailadressen van alle ambtenaren apart bij te houden.

Naast het procesmatig volgen van de e-mailberichten heeft de PvdA ook veel kritiek op de kwaliteit van de antwoorden die burgers krijgen. Zo blijkt dat meer dan 40% van de antwoorden die minima kregen op vragen niet of niet geheel correct zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×