Fotocollage: RAP.

Uitreiking eerste Leidse Architectuurprijs

Aanstaande zaterdag wordt voor de eerste keer de Leidse Architectuurprijs uitgereikt. Deze prijs is door de gemeente en het Rijnlands Architectuur Platform (RAP) in het leven geroepen, om spraakmakende architectuur te bekronen.
Het publiek kon via internet stemmen op tien door een vakjury genomineerde gebouwen. Die jury bestaande uit medewerkers van de gemeente Leiden en architecten van RAP Architectuurcentrum, selecteerde tien gebouwen die de laatste twee jaar in gebruik genomen zijn, of binnenkort in gebruik worden genomen. Ze zijn allemaal te zien op www.rapsite.nl. Zaterdag wordt om 15.30 uur bij RAP Architectuurcentrum aan Nieuwstraat 33, de winnaar bekendgemaakt. De architect van het gebouw dat de meeste stemmen heeft gekregen, ontvangt €5.000.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking, kunnen belangstellenden deelnemen aan een rondleiding langs een aantal genomineerde panden in Nieuw Leyden. De rondleiding start om 12.30 uur bij het infocentrum Nieuw Leyden, Slachthuislaan 31. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot en met vrijdag via info@rapsite.nl. Tijdens de rondleiding geven bewoners en architecten informatie.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×