Museumnacht geopend met spectaculaire lichtshow Mr. Beam

Vanavond opende wethouder Jan-Jaap de Haan de Leidse Museumnacht in het Rijksmuseum van Oudheden. Voor het museum stonden mensen al in lange rijen te wachten voor de spectaculaire lichtshow van Mr. Beam, een groep jonge kunstenaars, die al een groot aantal lichtshows in binnen- en buitenland op haar naam heeft staan. Het wachten was zeker de moeite waard want de tempel in de hal van het museum stond in ‘vuur en vlam’. Op mysterieuze muziek veranderde de tempel in een levend schouwspel van kleuren, tekens en hallucinerende effecten. De show wordt nog de hele avond tot 01.00 uur vannacht herhaald. Na de openingen trok het publiek de verschillende musea langs, of ging naar één van de vele andere manifestaties, die vanavond allemaal plaatsvinden in de Sleutelstad. Meer info: www.museumnachtleiden.nl   (Foto’s: Jacqueline Borg)

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×