Dronken bromfietser maakt er een potje van

Een 19-jarige jongeman uit Katwijk had een behoorlijk stuk in zijn kraag en reed in de nacht van vrijdag op zaterdag met twee vrienden op zijn brommer rond. Geen van de drie droeg een helm en toen de politie hen opmerkte in de Tomatenstraat, ging de bestuurder er met een reuze snelheid vandoor. In de buurt van de Lammenschansweg sprong één van hen eraf en kon de politie even later de overgebleven twee mannen aanhouden, door ze klem te rijden. Een 22-jarige bijrijder uit Leiden werd direct aangehouden en de 19-jarige bestuurder uit Katwijk kort daarna. Op het politiebureau blies de beginnende bestuurder 440 ug/l, terwijl 90 ug/l maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en de politie maakt proces-verbaal op tegen de twee mannen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×