Jeugdsportfonds komt 30 kinderen te hulp

Het Jeugdsportfonds heeft in de eerste drie maanden dat het bestaat, 30 kinderen aan het sporten weten te krijgen. De kinderen uit gezinnen die financieel minder daadkrachtig zijn, sporten nu bij KZ Leiden, CGV Jahn, BS Leiden, Gymnastiekvereniging Leiden, LTV de Merenwijk, Sportschool Jurojin, RKVV Meerburg en diverse andere sportorganisaties. Het Jeugdsportfonds stelt jaarlijks een vast bedrag beschikbaar voor de aanschaf van sportkleding, andere benodigdheden en lidmaatschappen bij sportverenigingen. Een beroep op het Jeugdsportfonds kan alleen worden gedaan door een intermediair. Dat is een persoon die als professional betrokken is bij de opvoeding, begeleiding of scholing van het kind. De aanvragen voor de 30 kinderen die inmiddels sporten, zijn onder andere ingediend door Bureau Jeugdzorg, Cardea Jeugdzorg, Kwadraad, de Thuiszorginstelling, GGD Hollands Midden en een paar basisscholen. Op www.jeugdsportfonds.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×