Themabus, foto:www.levedemolens.nl

Zomer in het teken van molens

Deze zomer staat in Zuid-Holland in het teken van molens. Ter gelegenheid van het themajaar ‘Leve de Molens!’ zijn er allerlei activiteiten. De komende maanden zijn ruim 50 van de 228 Zuid-Hollandse molens open voor het publiek. Drie fietsroutes voeren langs de molens in de omgeving van Leiden, Schiedam en de Alblasserwaard. Ook zijn er diverse molenarrangementen waarin bijvoorbeeld een vaartocht gecombineerd wordt met een culinair molenmenu. Ook zijn er vier molenuitkijkpunten geplaatst, waarvandaan belangstellenden de molens vanuit een ander perspectief kunnen bekijken en het verhaal achter de molen kunnen beluisteren.

Verder zijn er mooie prijzen te winnen met twee wedstrijden die de provincie uitgeschreven heeft. Naast een fotowedstrijd, kunnen molenliefhebbers hun hersens breken over een goed molenbiotoopverbeterplan. De bedenkers van het beste plan om molens te laten draaien, maken kans op een prijs van maximaal €10.000.

Meer informatie over het themajaar en de activiteiten, is te vinden op www.levedemolens.nl

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×