Jeanine Wols eerste jeugdcommissaris van Nederland

De 15-jarige Jeanine Wols uit Streefkerk, is de eerste jeugdcommissaris van Nederland. Wols wordt morgen voorafgaand aan de Provinciale Statenvergadering geïnstalleerd als jeugdcommissaris van Zuid-Holland. Ze zal komend schooljaar invulling aan haar functie geven, en gaat zich voornamelijk bezighouden met jeugdzorg en de cliënten- en jongerenraden van jeugdzorginstellingen. Zij wil van de jongeren zelf horen wat zij vinden van de jeugdzorg. Wie Wols wil volgen, kan vanaf september kijken op www.zuid-holland.nl.

Het idee om een jeugdcommissaris in te stellen als schakel tussen de provincie en jongeren in Zuid-Holland, ontstond Tijdens het Provinciaal Jeugddebat in december 2010.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×