Tessa in actie tijdens de ASICS Gouden Spike op 11 juni jl. in Leiden, foto: PR.

Leidse sprintster Tessa van Schagen uitgenodigd voor EJOF in Turkije

Sprintster Tessa van Schagen van Leiden Atletiek is door NOC*NSF uitgenodigd om deel te nemen aan het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), dat eind juli zal plaatsvinden in het Turkse Trabzon. Van Schagen komt uit op de 100 meter en de 4 x 100 meter estafette. Het EJOF, voor talentvolle sporters van 16-17 jaar, wordt dit jaar georganiseerd van 24 tot en met 29 juli, waarbij sporters uit 48 Europese landen in negen sporten tegen elkaar uitkomen. In 2013 zal dit evenement in Utrecht plaatsvinden. Voor Van Schagen is de selectie een beloning van een prima seizoen; afgelopen februari werd de Leidse sprintster Nederlands indoorkampioen op de 60 meter. De jonge sportster kan het nog amper geloven en zegt: “Ik heb niet echt verwachtingen voor Trabzon, maar ik hoop wel dat ik in de finale kom met de 100 meter en met het estafette team. Verder hoop ik natuurlijk dat het een hele leuke ervaring wordt, want het is voor het eerst dat ik meedoe met zo’n groot toernooi.”

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×