Samenwerking Nederlandse Malacologische Vereniging en NCB Naturalis

De Nederlandse Malacologische Vereniging (NMV) gaat samenwerken met NCB Naturalis. Komende maandag wordt de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De NMV is de eerste amateurvereniging in Nederland die een dergelijke formele overeenkomst aangaat met NCB Naturalis. Het is een vereniging van en voor professionals en amateursmet belangstelling voor schelpen en weekdieren, ook wel mollusken genoemd.

De samenwerking houdt in, dat de NMV haar bibliotheek en archieven bij NCB Naturalis onderbrengt. NCB Naturalis stelt ruimte beschikbaar voor bijeenkomsten van de NMV. Bovendien zetten beide organisaties samen projecten op om hun doelstellingen en activiteiten onder een breed publiek bekendheid te geven. In het nieuwe experiment LiveScience in Naturalis wordt al nauw samengewerkt met de malacologen bij het samenvoegen van de molluskencollecties van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden. In LiveScience kan het publiek volgen hoe 800.000 mollusken worden gedigitaliseerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×