Twee verdachten van brandstichting langer vast

De politie heeft dinsdag 21 juni twee jongens van 17 jaar uit Rijnsburg en Katwijk aangehouden op verdenking van het stichten van brand aan een loods aan de Bankijkerweg. De verdachten zijn vorige week donderdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die de in bewaringstelling van veertien dagen heeft bevolen. De verdachten hebben de brandstichting bekend. De brand ontstond vrijdag 15 april omstreeks 23.00 uur. Pas de volgende ochtend had de brandweer de brand rond 11.00 uur onder controle. In de loods, die volledig uitbrandde, stonden meerdere machines en vrachtwagens die eigendom waren van twee huurders van het pand.

Naast schade voor de twee huurders en de eigenaar van de loods moest in de omgeving van het pand asbest worden geruimd. Er ontstond voor minimaal 4,5 miljoen euro schade door de brand. De politie kwam de verdachten mede door getuigenverklaringen op het spoor.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×