Oorspronkelijk Leidse stadhuis te zien bij etalage-expositie

Vanaf morgen is de expositie ‘Studio Bronsveld in de Iceberg bouwplaten ruit’ te zien aan de Oranjestraat 1. De etalage-expositie laat ontwerpen, prototypes en andere bouwsels van papier en karton zien, die ontworpen dan wel gebouwd zijn door studio Bronsveld uit Zoetermeer. Hoogtepunt van de expositie is een model van het Leidse stadhuis, zoals het er vóór de brand van februari 1929 uitzag. Het enige, dat daarna overbleef was de gevel aan de Breestraat. Deze bouwplaat is ontworpen door de Wassenaarse architect en brandweercommandant G.J. van der Mark en werd op Koninginnedag gevonden op een Leidse rommelmarkt. Studio Bronsveld herschaalde de vondst naar de originele schaal van 1:200 en bouwde de plaat op. Meer info: www.icebergbouwplaten.nl en www.studiobronsveld.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×