Drakenboten racen langs Apothekersdijk

Gisteren vonden weer de jaarlijkse spannende ‘Dragonboatraces’ plaats in het kader van de Leidse Lakenfeesten. Doordat de Lakenfeesten dit jaar twee weken eerder dan normaal werden gehouden, kreeg de Dragonboatrace een agendaprobleem. De races zijn onderdeel van de competitie, waardoor niet zomaar een andere datum gekozen kon worden. Volgend jaar is het de bedoeling dat de drakenboten weer een plek binnen het programma krijgen. Op de ritmische trommelgeluiden vond een spannende strijd plaats op het water tussen de Apothekersdijk en de Boommarkt. Van de geoefende teams haalden de River Dragons de overwinning, 2- Kim Blue Dragons, 3- Bush Imperials. Bij de dames sleepten Paulides en Partners iSloep de eerste prijs in de wacht met op 2- Diok Ladies en op 3- Prolife Dragon. In de categorie Leids Open ontvingen Prolife Dragons de eerste prijs, 2- Die Leythe en 3- Jobo de Bouwer. (Foto’s: Emile van Aelst)

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×