Collectie Naturalis enorm uitgebreid

De natuurhistorische collectie van NCB Naturalis wordt de komende tijd enorm uitgebreid. In de collectietoren worden de collecties van de universiteiten van Wageningen, Leiden en Amsterdam samengevoegd tot één collectie. Dit jaar verhuizen vanuit Amsterdam in totaal 40.000 opgezette zoogdieren, 65.000 vogels, 450.000 schelpen en ongeveer 8 miljoen insecten naar Leiden. De collectie van NCB Naturalis bevat dan in totaal 37 miljoen objecten, van opgezette dieren tot gedroogde planten en van insecten tot fossielen. Vandaag verhuizen onder andere een giraffe, bruine beer en orang-oetan naar Leiden. De dieren worden vanaf de tweede etage uit het Zoologisch Museum Amsterdam getakeld. Vooral het verhuizen van de giraffe met zijn bijna 4 meter lengte is een ingewikkelde operatie. Waarschijnlijk zal hij op zijn kop naar buiten getakeld worden.

De drie dieren krijgen na aankomst in de Sleutelstad een plaats op de tentoonstelling Naturalia, van circusdier tot wetenschappelijk object. Daarna reizen de beer en giraffe waarschijnlijk door naar het museum van Artis. De giraffe is vermoedelijk één van de eerste vijf giraffen in Artis, afkomstig uit de stallen van de Egyptische Basha. Artis was in 1856 de eerste Nederlandse dierentuin met giraffen. De beer is een bruine beer afkomstig uit Rusland, geschonken tussen 1890 en 1914. De dieren zijn sinds 1947 niet meer te zien geweest voor het publiek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×