Oud-wethouder Cees Waal overleden

De Leidse oud-wethouder Cees Waal is zondag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat is zojuist bekend geworden. Waal zat voor de PvdA in zowel de Leidse gemeenteraad als in het college. Raadslid was hij van 1970 tot eind 1974. Daarna was hij tien jaar wethouder van onder meer Ruimtelijke Ordening. Hij verliet de Leidse politiek om burgemeester van Deventer te worden. Later vervulde hij ook een aantal burgemeesterschappen als waarnemer. Onder ondere in Delfzijl dat toen in een politieke crisis verkeerde, in Castricum en tenslotte ook in Sassenheim waar hij de laatste burgemeester was tot aan de fusie met Voorhout en Warmond tot de huidige gemeente Teylingen. In 2008 werd Waal bij zijn afscheid als burgemeester van Delfzijl benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ook was Waal drager van de Leidse erepenning, een onderscheiding die hij op 7 mei 1984 kreeg bij zijn aftreden als wethouder.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×