Femke Bakkers, foto: PR.

Femke Bakkers van Leidse DIOK met Nederlands rugbyteam naar Roemenië

Femke Bakkers, die al meer dan 10 jaar bij het Leidse DIOK speelt, zal aanstaand weekend uitkomen met het Nederlands team op het EK Rugby Sevens in Boekarest (Roemenië). De Nederlandse rugbyspeelster behoren Europees gezien tot de top 3. De afgelopen zeven maanden heeft Bakkers met het Nederlands team keihard getraind om topfit te worden. “We zitten in een gunstige poule, waarin vooral Frankrijk een grote concurrent is. Maar ook Rusland en Finland zijn pittige tegenstanders. In de knock-out fase valt ook veel tegenstand te verwachten van Spanje en Engeland, dus dat betekent dat we keihard aan de bak moeten. We gaan natuurlijk voor goud!” aldus Bakkers.
Het damesteam van Leidse rugbyclub DIOK speelt in de hoogste klasse van het Nederlandse rugby: de Ereklasse. In haar 30-jarig bestaan heeft het team al verschillende grote successen geboekt zoals het winnen van het landskampioenschap in 2001 en tweemaal Nederlands Kampioen Beachrugby in 2004 en 2007.
De DIOK dames zijn nog op zoek naar nieuwe talenten en enthousiaste meiden uit Leiden e.o die het team willen versterken.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×