Jong en oud op expeditie bij Volkenkunde

Museum Volkenkunde is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuwe, interactieve familietentoonstelling met de titel: ‘Op Expeditie’. Vanaf 16 september wordt de tuin van het museum één groot expeditieterrein. Deze keer kunnen ook volwassenen aan de slag met een avontuurlijke speurtocht naar de herkomst van allerlei spullen, die een expeditieschip heeft achtergelaten in grote kisten in de museumtuin. Bezoekers worden uitgedaagd om zelf keuzes te maken en onderzoek te doen. Voor kinderen is er een metershoge speelkist waarin ze via de kruip-door-sluip-door tunnels uiteindelijk in de uitkijktoren uitkomen. Op Expeditie is een introductie op de deels vernieuwde vaste opstelling van het museum en een belevenis voor jong en oud! De toegang is gratis.

Het museum is onlosmakelijk verbonden met expedities uit het verleden en heden. Kennis en collectiestukken komen voort uit vroegere expedities en nog altijd trekken onderzoekers van het museum erop uit om niet-westerse beschavingen te bestuderen. Hun kennis, avonturen en meegenomen spullen vormen een belangrijke basis van het museum.

Meer info: www.volkenkunde.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×