ChristenUnie opent website voor ‘huurleed’

De ChristenUnie Leiden e.o. heeft een speciale website www.zwartboekhuurleed.nl geopend, waarop huurders hun verhalen kwijt kunnen. Fractievoorzitter Guido Terpstra: “We horen vaak van zaken waarin huurders in hun recht staan, maar door bedreiging of intimidatie niets durven te doen.”
Er zijn nogal wat verhalen bekend over verhuurders die hun huurders bedreigen of het huis uit pesten. Met de verzamelde verhalen in het zwartboek wil de ChristenUnie het politieke debat in de gemeenteraad aangaan over het nemen van meer maatregelen. Zo denkt de partij over het oprichten van een ‘huurteam’, dat mensen ondersteunt bij juridische stappen. Terpstra: “Het is vreselijk wanneer je in je recht staat, maar je in eigen huis niet veilig kunt voelen. Huurders maken soms verschrikkelijke dingen mee. Daar willen we een einde aan maken.”

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×