Afbeelding webstie KICI.

Doorstart kledinginzameling VAOP door KICI

KICI, bekend van de groene containers, waar men afgedankte kleding en schoenen in kan gooien voor een goed doel, werkte in veel gemeenten samen met de VAOP. De VAOP is echter failliet gegaan en daarmee heeft KICI alle activiteiten overgenomen. Door de overname bevestigt KICI haar positie als grootste, onafhankelijke, charitatieve kledinginzamelaar in de Benelux. De transactie heeft geen effect op de begunstiging van de circa 80 goede doelen die KICI jaarlijks ondersteunt. Op jaarbasis wordt ruim 10 miljoen kilo textiel en schoeisel verwerkt, waarvan miljoenen kilo’s gerecycled worden; een substantiële bijdrage aan een duurzamer samenleving. Het Nederlandse Rode Kruis is de hoofdbegunstigde van KICI.

KICI bestaat al sinds 1975 en sorteert het ingezamelde textiel en schoeisel in Nederland. Wat nog goed draagbaar is wordt buiten Europa weer in omloop gebracht of geschonken aan kringloopwinkels en voedselbanken. Dat wat hergebruikt kan worden krijgt een tweede leven als poetslap, of pakdeken. Textiel, dat echt niet meer te gebruiken is wordt gerecycled. Hier worden weer nieuwe producten van gemaakt zoals jeans, nooddekens, of isolatiemateriaal voor huizen.

Meer info: www.kici.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×