Romeinen in Archeon, foto PR.

Groot Romeins Festival in Archeon

Van 1 tot en met 14 augustus wordt een groot Romeins Festival gehouden in Archeon in Alphen aan de Rijn. Twee weken lang zal het Legio II Augusta uit Britannia spannende shows en demonstraties geven, die een beeld schetsen van het leven in de provincies van het Romeinse Rijk. In dit leerzame, boeiende en vooral erg leuke festival staan niet alleen de Romeinse soldaten centraal, maar ook de vrouwen, handwerklieden en slaven. Bezoekers kunnen terecht in een officierstent, die regenbestendig is, vol militaire standaards en wolfs-, beren- en leeuwenhuiden. Dagelijks zijn er demonstraties en een afsluitend gladiatorengevecht. Een leuk dagje uit in de zomervakantie, op een kleine afstand van Leiden. Meer informatie: www.archeon.nl

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×