GroenLinks bezorgd over vertraging werk daklozen

GroenLinks is bezorgd over de vertraging bij de overname van de werkzaamheden van De Zaak, door VisieR. Hierdoor is er aldus de partij nog geen werkaanbod voor daklozen. Toen bekend werd dat De Zaak, een in Nieuwe Energie gevestigd werkproject voor daklozen van Brijder, per 1 juli zou sluiten, hebben de politieke partijen in de commissie Onderwijs & Samenleving hun zorg bij de wethouder geuit over de onduidelijkheden rond de opvolging van dit project. Uiteindelijk heeft het college gemeld dat de werkzaamheden van De Zaak, door organisatie VisieR overgenomen zouden worden. Hoewel De Zaak inmiddels gesloten is, heeft GroenLinks begrepen dat VisieR de werkzaamheden nog niet heeft overgenomen. De partij vindt dit zorgelijk, omdat het tijdelijk ontbreken van werkaanbod kan leiden tot terugval van daklozen in hun verslaving. GroenLinks vraagt het college dan ook wanneer VisieR werk gaat aanbieden en of het college, als de overname door VisieR te lang op zich laat wachten, tijdelijk een ander werkaanbod voor de daklozen heeft. Ook wil de partij weten waarom het contract met VisieR nog niet gesloten is en waarom burgemeester en wethouders dit niet aan de gemeenteraad hebben gemeld.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×