Vierhandig orgelconcert met Grieg, Mozart en Saint-Saëns

De Orgelpromenade die morgen plaatsvindt, is beslist niet alledaags. Achter de orgels van de Hooglandse Kerk nemen niet één, maar twee organisten plaats, om vierhandig een symfonisch repertoire te spelen. Het orgelduo, bestaande uit Carl Visser en Mannes Hofsink, heeft een programma samengesteld met werken van Grieg, Mozart, Saint-Saëns en Tsaikovski. Bij hun concert zullen ze niet alleen het De Swart en Van Hagerbeerorgel, maar ook het kleine kabinetorgel bespelen. De twee organisten nemen regelmatig samen plaats op de orgelbank. Het duo is een aantal jaren geleden ontstaan vanuit de behoefte om programma’s te bieden waarin ook de bekende orkest-werken niet ontbreken.

Het concert begint om 13.30 uur, de toegang is vrij. Bij de uitgang is zoals gebruikelijk een collecte.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×