Getuigen gewelddadige beroving gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige poging tot beroving gistermiddag. Een 20-jarige Leidenaar die rond 14.00 uur vanaf het station de Wassenaarseweg op liep, zag hoe twee mannen hem volgden. Het tweetal kwam steeds dichter bij hem lopen, tot de afstand zo klein werd dat één van de mannen aan de rugzak van de Leidenaar kon trekken. Het slachtoffer probeerde uit alle macht te voorkomen dat de man zijn rugzak van zijn rug kon halen. Hierop werkten de twee hem tegen de grond en probeerden de tas met geweld van hem af te pakken. Daarbij kreeg de Leidenaar schoppen tegen zijn hoofd. Hij begon om hulp te roepen en toen er een lesauto passeerde, gingen de twee er vandoor. Ze verdwenen richting Eijsingapark. De politie omsingelde het park en kamde het uit met een hond. De twee mannen zijn echter niet gevonden. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×