Salon Boerhaave over roerige jaren 60 en rassenmenging

De eerste Salon Boerhaave na de zomervakantie is Engelstalig en heeft de titel: Race-mixing: From Scientific Racism to Evolutionary Ideas and the Sixties Revolution in Universities. De lezing wordt verzorgd door de Amerikaanse zoöloog en historicus Paul Farber.

In de jaren zestig betoogden genetici en antropologen dat het bestaande verzet tegen gemengde relaties op een sociaal vooroordeel berustte en geen wetenschappelijke grond had. Toen bestuurders van Amerikaanse campussen het onverminderd tot hun opvoedkundige verantwoordelijkheid bleven rekenen gemengde studentenstellen te dwarsbomen, was dat een van de oorzaken van de studentenopstanden die het onderwijssysteem in de Verenigde Staten op hun kop zetten.

Paul Farber is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Oregon. Hij is president van de Amerikaanse History of Science Society en hoofdredacteur van het Journal of the History of Biology. De lezing vindt plaats op woensdag 24 augustus is gratis bij te wonen en begint om 16.00 uur in Museum Boerhaave. Na afloop is er een borrel. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×