Dutch Orientation Course neergestreken in Leiden

Afgelopen zaterdag zijn 21 jongeren uit de VS, Canada, Argentinië en Brazilië in Leiden aangekomen. De jongeren van 16, 17 en 18 jaar oud, nemen deel aan de Dutch Orientation Course in het Bonaventura. Deze oriëntatiecursus is bedoeld voor scholieren uit andere delen van de wereld die een jaar lang gast zijn van Rotaryclubs in heel Nederland. Zij gaan naar een Nederlandse middelbare school en wonen een jaar lang bij gastgezinnen uit de betreffende Rotaryclubs.  

Tijdens de oriëntatiecursus, die tot zaterdag duurt, krijgen de jongeren les in de Nederlandse taal en gebruiken. Ook maken ze een vaartochtje over de Leidse grachten en bezoeken ze het stadhuis en Naturalis. Tijdens hun verblijf in Leiden, logeren de jongeren bij Leidse gastgezinnen die zijn aangesloten bij een van De drie Leidse Rotaryclubs. Zaterdag vertrekken ze naar hun gastgezin elders in het land.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×