Werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan

Van aanstaande maandag tot en met vrijdag 23 september zijn er werkzaamheden op de noordelijke rijbaan (zijde Merenwijk) van de Willem de Zwijgerlaan. Deze werkzaamheden veroorzaken lichte hinder voor het verkeer. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan de noordelijke ventweg tussen de Jan Pieterszoon Coenhof en de Stuyvesanthof. De werkzaamheden aan de noordelijke rijbaan vinden plaats aan beide kanten van de Kooitunnel, tussen de voetgangersoversteekplaatsen ter hoogte van de Anna van Burenhof en de Stuyvesanthof. De noordelijke ventweg is aan de oostzijde van de Kooitunnel (tussen de tunnel en de IJsselmeerlaan) van 22 augustus tot en met 23 september afgesloten. In die periode zijn de Jan Pieterszoon Coenhof, de Van Riebeeckhof en de Stuyvesanthof bereikbaar via het Joop Vervoornpad. Op de ventweg tussen de Albertine Agnesstraat en de Nieuwe Marnixstraat is er door rioleringswerkzaamheden lichte verkeershinder.

De voetganger- en fietsoversteek ter hoogte van de Irenestraat, bij verpleeghuis Topaz Overrhyn, wordt met ingang van maandag verplaatst. Hij komt over de tunnel, en is aangegeven met gele borden. Vanaf maandag wordt ook het kruispunt met de Gooimeerlaan (voor zover mogelijk) aangelegd. Hierdoor ontstaat geen extra verkeershinder. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 23 september. Hierna is de capaciteit van het kruispunt aanzienlijk vergroot, wat moet leiden tot een betere doorstroming. Vanaf 22 augustus vinden ook afrondende werkzaamheden plaats aan de fietspaden ter hoogte van Nieuw Leyden en de Schipholweg.

De actuele verkeerssituatie en informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.leiden.nl/willemdezwijgerlaan.      

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×