Sander Booij, foto: PR.

Sander Booij te gast in Hooglandse Kerk

Aanstaande zaterdag bespeelt Sander Booij het De Swart & Van Hagerbeerorgel in de Hooglandse Kerk. Booij kreeg les van zijn vader en van Wout van Andel en is al sinds zijn jonge jaren een gepassioneerd orgelspeler. Sinds 2010 volgt hij de opleiding kerkmuziek van de PKN. Naast zijn werk als vaste organist  in de Protestants Kerkelijke gemeente ‘De Voorhof’ te Woudenberg  speelt hij regelmatig als vervanger bij kerkdiensten in het hele land. Booij speelt in de Hooglandse Kerk muziek van Sweelinck, Weckmann, Bach, Buxtehude en Böhm. Ook zal hij een improvisatie in barokstijl ten gehore brengen. Het concert begint om 13.30 uur; de toegang is vrij.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×