Detail van een archiefstuk van Agatha de Hispanie uit 1589, foto: RAL.

Leidse Spanjaarden te zien bij RAL

Van 25 augustus tot en met 5 november is bij het Regionaal Archief Leiden (RAL) een presentatie te zien van Leidse Spanjaarden voor en na het beleg en ontzet van de Sleutelstad. In de hal is een kleine, maar interessante expositie samengesteld van archiefstukken en prenten uit de collectie van het RAL. Aanleiding is de fototentoonstelling over huidige Leidse Spanjaarden in de Drie Octoberstraat, gemaakt door fotografe Alicia Fernández Solla, een Spaanse van oorsprong, die bijna 10 jaar in Leiden woont. De fototentoonstelling is onderdeel van de ‘3 octoberviering’.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis met het thema ‘Ik en Wij’ zal Solla een lezing houden over Spanjaarden in Leiden in de filmzaal van het RAL op zaterdag 8 oktober 11.00-12.00 uur.

Meer info: www.archiefleiden.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×