Foto: PR.

‘Stella Maris’, een persoonlijke constellatie over de ruimte

In de Oude UB aan het Rapenburg wordt 26 augustus een bijzondere tentoonstelling geopend onder de titel: ‘Stella Maris’. De expositie, die tot 7 november te bezoeken is, laat een verslag zien van een praktijkonderzoek naar de invloed van omgevingsfactoren op de leesbaarheid en expressie van een tentoonstelling in de openbare ruimte. Corrie van Maris, beeldend kunstenaar, student MA Collecties en Musea én tentoonstellingsmaker in het Academisch Historisch Museum, laat een constellatie van werkschetsen uit het atelier, persoonlijke verzamelingen en historische documenten en foto’s uit het Academisch Historisch Museum zien. Haar inspiratie is gebaseerd op de Leidse Sterrenwacht in een ‘eigen archief van de verbeelding’ over sterrenkunde, met elementen uit de moderne kunst, populaire cultuur, Leidse universitaire geschiedenis en verschillende takken van wetenschap.

De opening wordt verricht door Mardet van Gennip en Maaike de Jong om 17.00 uur.

Oude UB, Rapenburg 70, Leiden.

De toegang is vrij. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×