Symposium Huur op Maat

Belangstellenden zijn aanstaande woensdag welkom bij het symposium Huur op Maat, dat D66 Leiden in de Bovenzaal van Café de Grote Beer aan de Rembrandtstraat organiseert.

Tijdens het symposium worden de resultaten van het experiment Huur op Maat gepresenteerd en discussiëren huurders, corporaties en politici over de voor- en nadelen. Twee jaar lang is er door een aantal woningbouwcorporaties geëxperimenteerd met een nieuwe manier om de huurprijs te bepalen: Huur op Maat. Daarbij betalen huurders een meer marktconforme huur en krijgen ze op basis van hun inkomen korting als ze dat nodig hebben. De korting wordt jaarlijks bepaald met behulp van een inkomenstoets. Anne-Jo Visser van Stichting Experimenten Volkshuisvesting licht de opzet en resultaten van het experiment toe. Wim Pos van Portaal Eemland vertelt over de ervaringen met het systeem. Raadsleden, huurdersorganisaties en wethouder Wonen Pieter van Woensel wisselen daarna van gedachten over de voor- en nadelen. Het symposium begint om 20.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×