PvdD brengt duurzaamheid Leidse restaurants in kaart

De komende tijd gaat de Partij voor de Dieren de duurzaamheid van de Leidse restaurants onderzoeken. Hoewel veel mensen zich inmiddels bewust zijn van de herkomst van hun voedsel, en in de supermarkt duurzame, diervriendelijke producten kiezen, zijn restaurants, snackbars en andere eetgelegenheden vaak niet duidelijk over de herkomst van het voedsel dat zij serveren. De PvdD wil de horeca stimuleren hier meer open over te zijn. De Leidse afdeling van de partij werkt dan ook aan een top 3 van de duurzaamste restaurants in Leiden. Wie een restaurant wil voordragen, kan een mail, voorzien van argumenten, sturen naar zuidholland@partijvoordedieren.nl. De komende weken kunnen de Leidse restaurants bezoek van `mystery-eaters’ verwachten, die het duurzaamheidsgehalte van de menukaart komen verkennen. Verder ontvangen zo veel mogelijk restaurants binnenkort een enquête met vragen over hun menukaart. Restauranteigenaars die deze vragenlijst niet ontvangen, kunnen hem aanvragen via zuidholland@partijvoordedieren.nl.

Op Wereldvoedseldag, 16 oktober, zal de feestelijke bekendmaking van de winnende restaurants plaatsvinden. De locatie van dat evenement staat nog niet vast.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×