Rustwoningen voor bewoners Jan Evertsenlaan

Tijdens de grootschalige werkzaamheden die woningcorporatie De Sleutels uitvoert aan de wooncomplexen aan de Jan Evertsenlaan , kunnen de bewoners gebruikmaken van rustwoningen. Binnenkort wordt het beton op de galerijen en balkons vervangen, komt er nieuw hekwerk en wordt de boel op nieuw geschilderd. Omdat met name het storten van nieuw beton veel geluidsoverlast oplevert, heeft de corporatie in overleg met de bewoners besloten enkele rustwoningen in de buurt van de Jan Evertsenlaan te openen. Eén van die woningen is bestemd voor de bewoners met een chronische ziekte. In de andere kunnen bewoners die nachtdiensten draaien terecht. Zij krijgen allemaal een eigen sleutel, zodat ze in en uit kunnen, wanneer zij dat willen. Voor de gezinnen met kleine kinderen en andere bewoners die behoefte hebben aan rust, is er op de binnenplaats tussen de flats een portocabin geplaatst. Deze bevat een slaapkamer voor de kinderen en een gemeenschappelijke huiskamer voorzien van koffiehoek en werkplekken met internetverbinding. De bewoners hebben deze container zelf ingericht, met financiële steun van De sleutels.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×