Klaviersonates Domenico Scarlatti gespeeld op het orgel

Morgenmiddag zal organist Michiel Ras in de Hooglandse Kerk de klaviersonates van Domenico Scarlatti laten klinken. Deze muziekstukken zijn geliefd bij veel pianisten en klavecinisten, , hoewel het voor velen de vraag is of ze wel op de huidige concertvleugels gespeeld mogen worden. Morgen komen er geen vleugels en klavecimbels aan te pas. Het De Swart/Van Hagerbeerorgel zal nieuwe accenten geven aan deze soms uitbundige, soms intieme, maar altijd meesterlijk geslepen miniaturen.

De Orgelpromenade begint om 13.30 uur en is wederom gratis toegankelijk.

Michiel Ras (1967) volgt vanaf zijn elfde orgellessen bij Henk G. van Putten. Hij won eerste prijzen bij een aantal amateurconcoursen. Ras vertolkt een breed repertoire aan oorspronkelijke orgelmuziek. Daarnaast speelt hij ook ander werk van componisten als Scarlatti en Shostakovich. Ras woont in Leiden en is als organist verbonden aan de Evangelisch‑Lutherse Kerk en kerkelijk centrum De Regenboog. 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×