Prof.dr. Hans Blom, foto: PR.

Lezing professor Blom over ontruiming Joods weeshuis

Aanstaande zondag geeft Prof. dr. Hans Blom een lezing over de ontruiming van het Joods Weeshuis in de Tweede Wereldoorlog en het opmerkelijke verschijnsel dat het percentage Joden in Nederland dat de vervolging overleefde, aanzienlijk kleiner was dan dat in de rest van de West-Europese landen die bezet waren. Blom, is Oud-directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) en bekleedt de Cleveringaleerstoel van de universiteit Leiden. De lezing vindt plaats in de Oud Katholieke kerk op de hoek van de Cronesteynkade met de Zoeterwoudsesingel en begint om 15.00 uur. Na de pauze is er ruimte voor vragen en discussie.

Deze gratis toegankelijke lezing maakt deel uit van een serie lezingen die georganiseerd wordt ter gelegenheid van de jubileumviering 75 jaar Professorenwijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×