Verkiezing mooiste jonge monumenten

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september, vindt de verkiezing van de mooiste jonge monumenten plaats. Initiatiefnemers van deze verkiezing, zijn de Stichting Industrieel Erfgoed Leiden en de Historische Vereniging Oud Leiden. De bezoekers van de Open Monumentendagen kunnen hun stem uitbrengen in twee categorie├źn. In de categorie woningen/wooncomplexen, kunnen ze kiezen uit het complex aan de Charlotte de Bourbonhof, de drie appartementengebouwen aan de Jacob van Campenlaan, het Centraal Wonencomplex bij de Herensingel (Niek Engelschmanstraat), een blok van vijf panden aan het Kort Galgewater en drie woningen aan de Middelstegracht. De vijf kansmakers in de categorie Bedrijfspanden, zijn het 50kV station aan de Flemingstraat, de Van der Klaauwtoren aan de Kaiserstraat, het haltegebouw van station Leiden Lammenschans, het kantoorpand Schuttersveld 9 en het onderzoeksinstituut Zernickedreef 10. Alle kansmakers zijn

na 1940 tot stand gekomen. Op alle locaties die in het kader van de Open Monumentendagen voor het publiek worden opengesteld, staat een stembus. Daarin kan het formulier gedeponeerd worden, dat als inlegvel te vinden is in het boekje over de Monumentendagen dat de gemeente uitgegeven heeft.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×