19-jarige bedreigt twee vrouwen en schiet met alarmpistool

Een 19-jarige Leiderdorper is afgelopen vrijdagavond aangehouden na bedreiging en schieten met een alarmpistool. Een passant vond meerdere hulzen op straat in de omgeving van de Gruttostraat en waarschuwde de politie. Uit het onderzoek bleek, dat meerdere personen schoten hadden gehoord en werd de politie op het spoor gebracht van de verdachte, die dezelfde avond twee vrouwen had bedreigd. Een van de vrouwen had gezien hoe de jongen kwam aangereden met de auto, half op de stoep parkeerde en niet al te vast op de benen stond toen hij uitstapte. Omdat de vrouw naar hem bleef kijken richtte hij op afstand met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op haar. De andere vrouw zag dit gebeuren en sprak de Leiderdorper hierop aan. De jongeman begon te schreeuwen en gaf de vrouw een duw. In de schuur van de verdachte werden een nepwapen en munitie aangetroffen, die volgens hem van een bekende waren. Deze bekende, een 17-jarige plaatsgenoot, werd zondagavond eveneens aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×